top of page

Veilig de winter door

 

De wintermaanden zijn een zware aanslag op iedere boot. Door je boot en de systemen aan boord goed winterklaar te maken beperk je de gevolgen tot een minimum, waardoor u met een gerust hart volgend seizoen kunt varen.

Voor vragen of meer informatie neemt u gerust contact op voor
een passend advies
Winterklaar van motoren

 

Vaak zijn de inboordmotoren gekoeld door buitenwater, dit water moet uit de motor om schade door vorst te voorkomen en worden vervangen door antivries. 

 

Bij benzinemotoren moet voor de winter de brandstof uit de motor om aanslag en vervuiling te voorkomen, zodat u volgend seizoen met een gerust hart kunt varen.

 

Ook de overige systemen aan boord, zoals drinkwater, toilet en airconditioning kunnen wij voor u beschermen tegen de winter.

Vloeistoffen verversen en bijvullen

De ideale tijd voor olieverversen is vlak voor de winterstalling. Motorolie verzuurt langzaam maar zeker en dit zuurgehalte kan bij lange stilstand schadelijk zijn voor de motor. Om soortgelijke redenen is het ook verstandig om de koelvloeistof van de indirect gekoelde motoren vlak voor de winterstalling te vervangen door nieuwe koelvloeistof.

Brandstofsysteem

Tijdens de winter kan zich op de wanden van de brandstoftanks condens vormen, waardoor er water in de brandstof komt. Dit water veroorzaakt bacteriegroei in de brandstof waardoor uiteindelijk de filters verstopt zullen raken. De remedie is de tanks aan het einde van het seizoen helemaal vol te tanken en een speciale toevoeging aan het brandstofsysteem toe te voegen.

Actie voor alle in en buitenboormotoren!!
Antivriezen
1 cilinder motor: €90,-
2 cilinder motor: €95,-
3 cilinder motor: €105,-
4 cilinder motor: €115,-
6 en 8 cilinder motoren op aanvraag
Winterklaar maken drinkwatersystemen op aanvraag
Weergegeven prijzen zijn inclusief voorrijkosten, maximale reistijd vanaf lijnden 15 minuten inbegrepen
Overige afstanden in overleg
Groot onderhoud inclusief winterklaar maken
 
vanaf 235 euro

6 en 8 cilinder motoren op aanvraag
Winterklaar maken drinkwatersystemen op aanvraag
bottom of page